Twee leerkrachten van onze academie, Jan Debel (piano) en Walter Baeken (saxofoon) brengen binnenkort in Cultuurhuis Altena te Kontich een recital dat je niet wil missen! Het wordt een recital, waar Jan en Walter hun generatiekloof en het muziekformalisme even opzij leggen.

Naast werk van Walter Baeken, spelen ze (o.a.) zowel composities van jazzlegende Oliver Nelson als van Philip Glass, een icoon uit de wereld van de minimal music. Jan Debel is een jonge pianist die aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen zowel de richting klassiek als jazz volgde. Sindsdien was hij te horen op enkele grote en kleine podia (Jazz Middelheim, Klara in de Singel,…) Momenteel legt hij zich vooral toe op kamermuziek en Lied, werkt als pianobegeleider en geeft les.

Saxofonist Walter Baeken spreidde na zijn klassieke opleiding zijn vleugels vooral uit naar genres als chanson, jazz & roots. In de Lage Landen speelde hij enkele jaren met Guido Belcanto. Met Scora (jazz quartet) en The Rhythm Junks ging hij op tournee in o.a. Polen, Rusland en China. Docent aan de AMWD Mortsel-Kontich en het Conservatorium Antwerpen.

 

zondag 24 november
11.00 uur
cultuurhuis Altena, Kontich
tickets reserveren via uitwinkel@kontich.be of 03 450 78 31