Improvisatietheater

Vierde graad volwassenen, 1 uur per week improvisatie en 1 uur per week cultuuratelier.
De vierde graad duurt drie jaar.

Om je te bekwamen in improvisatie werk je zonder vaststaande tekst. Je krijgt een keur van improvisatietechnieken van o.a. Keith Johnstone, één van de grondleggers van het hedendaags improvisatietheater en de theatersport. Je ontwikkelt je fantasie, mimiek, lichaam en stem om gestalte te geven aan types en karakters.

Je krijgt technieken uit de Method Acting, maskeroefeningen (o.a. Commedia Dell’Arte) en bootst dieren, objecten en oerelementen na, niet met de bedoeling de werkelijkheid te imiteren maar om deze te transformeren naar een eigen innerlijke beleving en weergave.

Je gaat te rade bij niet-Westerse theatervormen waar het fysieke doorgaans belangrijker is dan in onze theatercultuur.

Vertrekkend vanuit de “5 w’s” en de “hoe” van Stanislawski ‘ (wie, wat, waar, wanneer en waarom – hoe zet ik dit om in een uitbeelding van situaties)kom je tot het bedenken van scènes en in een later stadium zelfs een zelf gemaakte voorstelling waarbij muziek, dans en beeldende kunsten verwerkt kunnen worden.

Contacteer de coördinator woord voor een antwoord op je vragen.

Opgelet: onderstaande uurrooster geldt voor het schooljaar 2019-2020. Vanaf mei vind je hier het uurrooster voor volgend schooljaar 2020-2021. 

cultuuratelier
donderdag
21 uur – 22 uur
Myriam mulder
cultuuratelier
maandag
13.00 uur – 14.00 uur
Rosemie Lauwers
improvisatietheater
af te spreken met de leraar
Myriam Mulder