Jongeren vanaf 12 jaar

Ontdek  al doende wat werkt op een podium!
Durf je improviseren, of hou je meer van teksten en verhalen?
Twee uur per week ontdekken en doen!

In de derde graad volg je één lesuur per week de groepscursus drama en één lesuur (spreek je af met je leraar)  voor de cursus woord waarin je persoonlijk gecoacht wordt.
Jongeren vanaf 12 starten in het eerste jaar van  de derde graad.
De derde graad duurt drie jaar.

Groepscursus drama 3.1 en 3.2 Mortsel, leerkracht Myriam Mulder

In de groepscursus drama leer je de basis van het toneelspelen. Tijdens het wekelijks lesuur leer je samen spelen vanuit je fantasie omdat er niets mooier is dan vorm te geven aan je eigen verbeelding. Je vergroot je expressie. Je zal gehoord en gezien worden. Jouw zelfzekerheid groeit als je kan uitdrukken wat er in je omgaat.

We improviseren vanuit de 5 W’S; “Wie ben ik? Waar ben ik? Wanneer ben ik daar? Wat doe ik? Waarom doe ik dat?” En de H: “Hoe zet ik dit alles om in een spannende scène?” We doen tal van dramatische spelletjes; clownerie, reclames bedenken, inspringspelen, statusspelen, ritmespelen etc. We presenteren onze scènes aan elkaar en leren feedback geven. Je ontdekt hoe plezierig het is om in groep toneel te spelen.

Drama 3.3 Mortsel, leerkracht Myriam Mulder

Wat een verrijking als jij een theatertekst tot leven kan brengen en in de huid van tal van personages kruipt. Je ontdekt dat je veel meer met je stem en je lichaam kan dan wat je denkt. Je wordt een meester in het uitdrukken van gedachten en gevoelens.

In de individuele cursus drama leer je dat wat je geleerd hebt in de groepslessen toe te passen op een bestaande theatertekst. Een tekst in scène zetten is hetzelfde als improviseren met een vaste tekst.

Je tekst gaat klinken alsof jij hem zelf bedenkt op het moment dat je hem zegt. Daarbovenop leer je dat je als acteur de betekenis van de woorden die je zegt, zelf bepaalt. Dat een tekst op verschillende manieren kan gespeeld worden. Dat is zalig om doen.

Als kers op de taart presenteer je je scènes in een echte theaterzaal namelijk de Mark Liebrecht Schouwburg. Wauw, dat gevoel is machtig!

 

 

Opgelet: onderstaande uurroosters gelden voor het schooljaar 2019-2020. Vanaf mei vind je hier de uurroosters voor volgend schooljaar 2020-2021. 

drama 3.1 en 3.2
woensdag
14 uur – 15 uur
Myriam Mulder
drama 3.1 en 3.2
donderdag
17 uur – 18 uur
Myriam Mulder
drama 3.3
af te spreken met de leraar
Rosemie Lauwers
Maarten Van Rompaey
woord 3.1, 3.2, 3.3
af te spreken met de leraar
Myriam Mulder
drama 3.1 en 3.2
woensdag
18 uur – 19 uur
Maarten Van Rompaey
drama 3.3
af te spreken met de leraar