SCHRIJVEN VOLWASSENEN

Beginner of met enige ervaring, je bent sowieso bij ons welkom. Het schrijfproces kent zoveel verschillende aspecten, dat het ontdekken hoe dan ook een eindeloos – maar ontzettend lonend – proces is. De schrijfdocenten begeleiden je met veel plezier om je teksten – poëzie, proza, column, songteksten, enzovoort – tot volle bloei te laten komen. Je leert feedback geven, maar ook: je leert spelen. Zonder proberen en zoeken en wroeten kom je namelijk nergens; wij nodigen je uit om dat bij ons in een veilige, maar toch ook ondeugende, ruimte te kunnen doen.”

In de richting Schrijven volwassenen kan je twee vakken volgen. Tijdens een kennismakingsgesprek in september, bekijken we samen met jou of je het beste start in Schrijven of in Literaire Facetten.

In het vak Schrijven verken je de wereld van de literatuur. Je verwerft inzicht in de literaire taal en het literaire veld. Je leert kritisch(er) te lezen. In korte oefeningen op verschillende genres experimenteer je met taal en toon en gaandeweg komt je eigen stem uit je pen.

Het vak Literaire Facetten is er voor ervaren schrijvers die willen beginnen aan een groter project, of die zich willen verdiepen in een bepaald aspect van hun schrijven. Wil je eindelijk beginnen aan die verhalenbundel? Blijft het idee voor die roman maar knagen? Of heb je zin om je gedurende een bepaalde periode vast te bijten in de mogelijkheden van cross-over tussen literatuur en circus? Niets is te gek: in dit atelier neem jij je leerproces volledig zelf in handen.

Je werkt wekelijks drie uur in het schrijfatelier, in het gezelschap van een gemotiveerde groep medeplichtigen. Door de groepsdynamiek, de rust en de structuur geef je eindelijk je schrijfdroom vaste vorm, die anders tussen de plooien van het leven dreigt te vallen. Met schrijver Anneleen Van Offel kan je van gedachten wisselen over grote beslissingen in je plot, over de stijl van je gedichten, over de spanningsboog binnen je verhalen. In de klas is alles aanwezig om je te specialiseren in bepaalde technische aspecten van het schrijven. Om de paar weken leest Anneleen een groter geheel van je teksten en krijg je diepgaande en gerichte feedback.

Voor je dit traject aanvangt, wordt er een kennismakingsgesprek ingepland. Neem daarvoor rechtstreeks contact op met Anneleen (anneleen.vanoffel@amwdmortsel.be). Let op: dit traject is er alleen voor wie nog aan een project moet beginnen. Heb je nood aan begeleiding van iets dat al in de steigers staat? Dan zoek je best individuele manuscriptbegeleiding.

Jaarlijks gaan we een persoonlijk gesprek aan met een auteur die bereid is in zijn of haar keuken te laten kijken. In het verleden ontmoetten we o.a. Joke Van Leeuwen, Koen Peeters, Diane Broeckhoven, Lize Spit.

MORTSEL

schrijven volwassenen
maandag
19.00 – 22.00 uur
leerkracht: Peter De Voecht

schrijven volwassenen
donderdag
9.30 – 12.30 uur
leerkracht: Runa De Moudt

literaire facetten
woensdag
19.00 – 22.00 uur
leerkracht: Anneleen Van Offel

literaire facetten
maandag
19.00 – 22.00 uur
leerkracht: Anneleen Van Offel