De opleiding schrijven is een kortlopende studierichting. Jongeren volgen gedurende drie jaar twee uur les per week, volwassenen drie.

SCHRIJVEN JONGEREN 14+

Heb jij bijvoorbeeld al een kat willen zijn, een Japanse parelvisser, een Middeleeuwse mandenvlechter met magische krachten of een astronaut met pleinvrees?
Hou je van lezen, van diepgaande gesprekken, van verhalen, gedichten of andere teksten schrijven?
Goed nieuws, je bent niet de enige. De opleiding ‘Schrijven voor jongeren’  is helemaal iets voor jou!
Aan de hand van prikkelende schrijfoefeningen, inspirerende teksten en boeiende ontmoetingen slijp jij je toetsenbord, verwoord je de mooiste zinnen en verzin je de leukste woorden.

MORTSEL 

schrijven jongeren (14-18j)
woensdag
16 uur – 18 uur volzet!

SCHRIJVEN VOLWASSENEN

In de richting Schrijven volwassenen kan je twee vakken volgen.
Tijdens een kennismakingsgesprek in september, bekijken we samen met jou of je het beste start in Schrijven of in Literaire Facetten.

In het vak Schrijven verken je de wereld van de literatuur. Je verwerft inzicht in de literaire taal en het literaire veld. Je leert kritisch(er) te lezen. In korte oefeningen op verschillende genres experimenteer je met taal en toon en gaandeweg komt je eigen stem uit je pen.

In het vak Literaire Facetten verdiep je jezelf in één groter project, dat je voorstelt aan het begin van je traject. Dit vak kan je pas volgen als je eerder een schrijfopleiding hebt afgerond.

Jaarlijks gaan we een persoonlijk gesprek aan met een auteur die bereid is in zijn of haar keuken te laten kijken. In het verleden ontmoetten we oa. Joke Van Leeuwen, Koen Peeters, Diane Broeckhoven, Lize Spit.

MORTSEL

schrijven
maandag
19 uur – 22 uur volzet!
schrijven
donderdag
9.30 uur – 12.30 uur volzet!
literaire facetten
maandag
19 uur – 22 uur volzet!
literaire facetten
woensdag
19 uur – 22 uur volzet!